Een inzamelactie voor Plan International België, een goed idee? Toch wel! Samen met je klas - of wie weet, de hele school - kan jij een steentje bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Heb je een idee? Registreer 't op Superplan en communiceer je actiepagina naar alle leerlingen, leerkrachten en ouders. Als iedereen een centje bijdraagt, haal je binnen de kortste keren dat bedrag dat je met z'n allen bij elkaar wil sparen!

  • Wat is er leuker dan met z'n allen de handen uit de mouwen steken voor het goede doel? Samen koekjes bakken, of een schoolquiz, optreden of kerstmarkt organiseren? En ondertussen kan je geld inzamelen voor het goede doel, twee vliegen in één klap! Mission accomplished? Dan krijg je van ons een heus diploma, als bewijs dat jullie écht mee het verschil maken voor kinderen wereldwijd.
  • Leuk én leerrijk, gaat dat samen? Ja! Als leerkracht kan je een actie voor het goede doel ook koppelen aan boeiende lessen, bijvoorbeeld over kinderrechten, armoede of onderwijs in minder welvarende landen waar Plan International België actief is. Neem gerust een kijkje in het ruime aanbod lesmateriaal van Plan International België, bestemd voor het basisonderwijs, via www.kinderrechtenschool.be.
  • Heel wat klassen en scholen ondersteunen een Plan Kind. Heel boeiend om te doen met de hele klas, want dan kan je bijvoorbeeld een briefwisseling opstarten met een leeftijdsgenootje uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Met de opbrengst van een kleine activiteit, kan je allicht het hele jaar door je Plan Kind ondersteunen. Ook zo'n actie is een echt Superplan - dat je eenvoudig kan registreren op deze website. De link naar je actiepagina kan je posten, liken en delen, en in een mum van tijd gaat je idee als een lopend vuurtje rond. 

Ik wil een actie starten!