Vind hieronder een antwoord op al jouw vragen. Is jouw vraag niet te vinden? Contacteer ons!

Met jouw onmisbare steun streven we in meer dan 70 landen naar gelijke kansen voor meisjes en respect voor kinderrechten. Meer weten? Op deze pagina vind je een meer gedetailleerde uitleg. 

 

Al de Superplannen worden opgedeeld in 4 categorieën:

Feest: Heb je binnenkort iets te vieren, maar weet je niet wat te vragen? Zet je feestje op Superplan en geef de cadeaus dit jaar aan meisjes en jongens wereldwijd.

Geboorte: Verwelkom je binnenkort je nieuwe telg en wil je dit mooi moment koppelen aan een warm gebaar? Lanceer je eigen geboorte-actie en bezorg vele kinderen een schitterende start.

Sport: Staat er binnenkort een sportuitdaging op je agenda? Breng iedereen op de hoogte en laat je sponsoren voor een goed doel.

Vrije actie: Is je idee niet in één van bovenstaande hokjes te schuiven, dan creëer je een ‘vrije actie’. Of je nu een stapel heerlijke wafels bakt, een wereldrecord breekt met je klas, of de langste sjaal ter wereld haakt. Voor elke actie is er plaats op Superplan.

Crowdfunding is een alternatieve manier om je idee, product of initiatief voor te stellen aan het grote publiek - zoals je familie, vrienden, maar ook onbekenden – en ze de optie te geven om jou financieel te ondersteunen. Nood aan meer informatie? Lees hier wat crowdfunding precies is en hoe het werkt.

Ja, je kan als groep een actie starten. Als je klikt op ‘start je actie’ heb je de keuze om een actie te starten als bedrijf, club, organisatie of school. De naam van de groep kan je invullen bij gebruikersnaam. Deze gebruikersnaam zal bij het Superplan verschijnen.

Ja, je kan al je gegevens op elk moment aanpassen. Wil je je account-gegevens aanpassen, klik dan als je bent aangemeld op ‘account bewerken’. Om je actie te wijzigen, klik dan op ‘Actie aanpassen’. 

Het is niet mogelijk om een specifiek project te kiezen. Tegen 2020, willen we samen met de steun van onze schenkers 100 miljoen meisjes van over de hele wereld de kans geven om te leren, leiden, beslissen en zich te ontplooien. Om dit doel te halen, moeten we zo efficiënt mogelijk werken en kunnen we helaas niet op alle individuele wensen ingaan.

Ja, het is mogelijk om anoniem een Superplan te steunen. Als je op een actiepagina klikt op ‘steun nu’, heb je de keuze om je naam op ‘Anoniem’ te laten staan. Op die manier wordt jouw naam niet publiek getoond en weet de maker van het Superplan niet dat jij hebt gestort.

Op Superplan kan je zelf je eigen unieke inzamelactie starten. Wat die actie juist inhoudt, ligt volledig in jouw handen.

  • Schrijf je in voor de Urban Trails, een Kubb-tornooi of een recordpoging en laat jezelf sponsoren voor het goede doel
  • Zet je oven aan het werk en verkoop je eigen verse koekjes via Superplan.
  • Waar is dat feestje? Vier een verjaardag, geboorte, pensioen of housewarming en geef jouw Superplan-actie op als originele cadeautip.

Nood aan meer inspiratie? Ontdek 4 originele manieren om geld in te zamelen of bekijk voorgaande acties.

Om te zorgen dat mensen jouw Superplan sponsoren, is het belangrijk om ze op de hoogte te brengen van je actie! De link naar je pagina is makkelijk te delen via mail of op je uitnodigingen en geboortekaartjes. Met de socialmedia buttons – die je bovenaan op je actiepagina vindt- deel je eenvoudig je actie via Facebook, Twitter en Google+. Ontdek al onze tips om jouw actie niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. 

Wanneer je een actie steunt op dit platform staat dit gelijk aan een rechtstreekse gift. Vanaf een gift ter waarde van €40 op jaarbasis heb je recht op een fiscaal attest waarmee je tot 45% van het gestorte bedrag kan terugvorderen via de belastingen.