Het Gentse koppel Tine en Jonas verwachten een baby. Dat vinden ze natuurlijk fantastisch! Ze wensen alle aanstaande ouders het plezier toe om te genieten van het groeiende wezentje, de eerste stampjes en bewegingen in de buik. Tegelijk zijn ze zich heel goed bewust dat niet alle baby's ter wereld zo'n zorgeloze start kennen.

Daarom lanceren ze het #superplan 'Plan onze baby'. Ze dagen vrienden en familie uit om een gokje te wagen, gecombineerd met een gift. Er kan geraden worden naar het gewicht, de exacte geboortedatum en de naam van het kindje van Tine en Jonas. De winnende inzendingen krijgen een leuke prijs.

En tegelijk krijgen heel wat kinderen in het Zuiden, dankzij de actie van Jonas en Tine, een goede start in het leven.

 

Een goede start in het leven: hoezo?

Eén van de vele projecten van Plan International België is om in de regio's waar we werken gezondheidscentra op te zetten, in combinatie met peuter- en kleuterschooltjes. In de gezondheidscentra kunnen jonge vrouwen terecht vanaf de zwangerschap om hun gezondheid en die van hun kindje op te volgen tot het kleintje drie jaar is. Met de nodige vaccinaties en nuttige tips over gezonde (borst)voeding en ontwikkeling ondersteunt Plan ouders om hun kleintjes een gezonde start te bezorgen. In de peuter- en kleuterschooltjes krijgen de kleuters een voedzaam ontbijt bij het begin van de dag, waardoor ze zorgeloos kunnen spelen en leren.

Een gezonde start als stevige basis voor de verdere ontwikkeling en studies, dus!

 

Wil je de actie van Jonas en Tine steunen en tegelijk een leuk berichtje achterlaten? Bekijk dan hier de actie en steun in enkele kliks.