Kom in actie met je school

Zit of werk jij op een school die er al een tijdje aan denkt om een inzamelactie te organiseren voor een goed doel? Een goed doel dat zich inzet voor kinderrechten en gelijkheid voor meisjes? Dan zal jij je helemaal thuisvoelen bij de acties van Plan International! Want jouw school kan een verschil maken voor jongens en meisjes in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

 

Waarom is de steun van jullie school zo belangrijk?

In België zijn we het erover eens dat alle kinderen dezelfde rechten hebben. Ieder kind heeft het recht om naar school te gaan en op de speelplaats te spelen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Spijtig genoeg is dit nog niet overal het geval en moeten meisjes vaak thuisblijven. Dit kan niet! Toch? Want meisjes willen net zoals jongens naar school gaan en de kans krijgen om te groeien en te leren. Daarom investeert Plan International in onderwijs waarin meisjes en jongens allebei naar school kunnen gaan.

Maar dit kunnen we niet alleen. We hebben jullie hulp nodig. Samen met jouw school willen we ervoor zorgen dat ook meisjes kunnen genieten van een kwaliteitsvolle opleiding, een goede job en een betere toekomst. En dat is niet alles. Want ook jullie schoolspirit krijgt er een boost door omdat jullie allemaal samenwerken rond een mooi initiatief.

Een inzamelactie opzetten is bovendien super gemakkelijk. Plan International heeft voor jou een  vijstappenplan ontwikkeld.

  1. Verzin een leuke actie
  2. Surf naar superplan.be en klik op ‘start je actie’
  3. Creëer een account voor je school en zet eenvoudig je actie online
  4. Vraag vrienden en familie om jullie school te steunen
  5. Maak er een toffe activiteit van!

 

Inspiratie nodig?

We hebben bij Plan International de afgelopen jaren al verschillende acties zien passeren. Acties die één voor één een belangrijke bijdrage hebben geleverd t.v.v. Plan International.

 

1. Haal die sportschoenen maar boven!

De leerlingen van verschillende GO! scholen uit Lommel hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de sponsorloop. Tussen het lopen door verkochten zij gezonde snacks. Helemaal fan van dit idee en wil je ook in de donkere winterperiode nog eens buitenkomen? Trek dan samen met jouw school je sportieve kledij aan en laat je sponsoren door vrienden, familie of zelfs onbekenden. Het is bovendien de ultieme kans om alle feestkilo’s er weer af te lopen. Succes!

 

2. Het creatievere brein

Ben jij niet meteen het sportieve type of leef jij je liever samen met je school op een creatieve manier uit? Dan weet jij je waarschijnlijk meer te vinden in wat de academie van Merksem deed. Zij gaven een heus kinderrechtenconcert ten voordele van Plan International waarbij zij met verschillende instrumenten het publiek wisten te bekoren. Ook op andere creatieve manieren kan je samen met je school of klas in actie komen. Denk maar aan zelfgemaakte verjaardagskaartjes die we naar elkaar kunnen sturen. Twijfel dus niet om samen de handen uit de mouwen te steken en anderen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen door jullie fantastische zelfgemaakte verjaardagskaartjes.

 

3. En smullen maar!

De basisschool van Melgesdreef verkocht allerlei snacks voor het goede doel en streed met ons voor kinderrechten. Het tweede leerjaar maakte verrukkelijke appelflappen en het vijfde leerjaar maakte overheerlijke soep. Alsof dat niet genoeg was, organiseerden ze ook een kinderfuif en zamelden ze rosse muntjes in ten voordele van Plan International. Is dit meer iets voor jullie school? Haal dan jullie kookkunsten boven! Ook minder ingewikkelde snacks of drankjes zijn een succes. Want wie geniet er nu niet van een warme chocomelk bij koud weer.

 

Of toch iets anders?

Natuurlijk is elke actie fantastisch en is geen enkele actie te zot. Als je klas of school aan het broeden is op een ander idee kan je maar 1 ding doen: je actie vandaag nog starten op Superplan! Want elke actie is belangrijk en biedt een uiterste meerwaarde in onze strijd naar kinderrechten en gelijkheid voor meisjes. Zeker niet onbelangrijk: plezier maken tijdens de inzamelactie is een must!

Heb je toch nog vragen of heb je meer inspiratie nodig, kijk dan zeker eens naar onze andere acties.