PLAN BELGIE

0 %
0 €
Opgehaald van: 
1000 €
om het doel te bereiken
Organisator: 
Nigina Safi

Sharing is caring

Vrije acties voor Plan
Vrije acties voor Plan

PLAN BELGIE

Hallo,

Dit schooljaar gaan de leerlingen van het Annuntia Instituut zich in zetten voor Plan België. Wij willen als school ons steentje bijdragen voor een betere wereld. Dit willen we doen aan de hand van Plan België. Wij hebben besloten om als school ambassadeur van Plan België te worden.

Onderwijs is iets vanzelfsprekend voor ons, niet waar? Het is bijna een gewoonte. We staan elke morgen op, kleden ons om, ontbijten nog heel snel voor we op onze fiets springen en ons naar school haasten. Eens we op school zijn aangekomen en de schoolbel ons wakker heeft geschud moeten we ons klaarmaken voor een hele schooldag van ongeveer 7 uur. Het gedachten al een al maakt mij moe en uitgeput. Maar als je erover na denkt… Mogen wij eigenlijk van geluk spreken dat we de kans hebben om naar school te gaan, een diploma te behalen om zo een deftig beroep te kunnen uitoefenen. Al deze dingen verzeker ons op een mooie en succesvolle toekomst. Daarnaast beschikken we over de meest luxieuze spullen. We hebben alles wat we willen en nodig hebben.

Dat wij beschikken over zoveel luxe wilt niet zeggen dat dat overal het geval is. Er zijn helaas heel wat kinderen in de 3de wereld krijgen deze kansen niet. Uiteraard hebben zij ook recht op onderwijs en educatie! Zij verdienen het ook!

Wij, de leden van de leerlingenraad van de 3de graad willen hier verandering in brengen. Wij willen die kinderen dezelfde kansen schenken als wij krijgen. Daarom zijn we project Plan België gestart.

Ons doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te verzamelen aan de hand van verschillende kleine activiteiten. We gaan onder andere een sponsortocht doen met heel de school daarnaast gaan we tijdens AGT (Annuntia Got Talent ) achter de bar staan, we gaan ook doorheen het schooljaar voortdurend hapjes en drankjes verkopen. Het geld dat we dankzij al deze activiteiten verdienen, doneren we achteraf aan Plan België.

Hopelijk kunnen wij op die manier een klein verschil maken.