Girls run the world!

29 %
5206.99 €
Opgehaald van: 
18000 €
om het doel te bereiken
Organisator: 
Line, Zoé, Marlies & Aline

Sharing is caring

Sportuitdaging
Sportuitdaging

Girls run the world!

Who run the world? Girls!
And you make it happen!

Op zondag 29 mei namen wij (Aline, Line, Marlies en Zoé) deel aan de Fisherman’s Friend Strongman Run in Antwerpen. Niet zomaar een run, maar een loodzware obstakelrun van 18 km. Daarmee wilden we een statement maken. Niet enkel voor onszelf, maar ook voor meisjes in Benin, die elke dag opnieuw hindernissen en obstakels moeten overwinnen. Doelstelling: 1 euro per meter inzamelen voor een Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes sterker en mondiger maakt. Help jij ons onze droom verwezenlijken?

We trainden keihard om onze doelstelling te halen, om het hindernissenparcours in Antwerpen tot een goed einde te brengen. Door de modder ploeteren, klimwerk over houten constructies,… Niet voor doetjes! Onder leiding van Filip De Brauwer, onze professionele physical coach, werkten we elke week aan onze fysieke conditie.

Parallel met de sportieve uitdaging, zetten we nu op alles op alles om meisjes in Benin op weg te helpen naar een betere toekomst. In Benin worden elke dag opnieuw meisjes geconfronteerd met kindhuwelijken, tienerzwangerschappen, het vroegtijdig verlaten van de schoolbanken,... Daarom steunen we het Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes mondig en assertiever maakt, zodat ze voortaan zelf hun toekomst in handen kunnen nemen!

Onze doelstelling: 1 euro per meter inzamelen voor het Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes sterker en mondiger maakt. Want hindernissen overwinnen doe je niet alleen!

Help jij ons onze droom verwezenlijken? Dat kan met een gift, of met:

Ontmoeting met meisjes van het Girl Power-project in Benin

Begin mei reisden Marlies, Aline, Zoé en Line naar Benin om er de meisjes van het Girl Power project te ontmoeten. Ze maakten er kennis met lokale Plan-initiatieven die meisjes op weg helpen naar een betere toekomst.  Na het projectbezoek schreef Marlies haar ervaringen en ontmoetingen neer in een reeks blogposts. Ontdek haar verhalen en ons interview van Alfred Kidjo, Country Manager van onze partner Brussels Airlines in Benin, over het engagement van de luchtvaartmaatschappij voor ons 'Girl Power'-project:

PS: Vanaf 40 euro krijg je van Plan België een fiscaal attest, zo krijg je tot helft terug via je belastingaangifte!

Thanks! smiley

Wim Van Droogenbroeck
Wij zijn al enkele jaren planouder van Anisha, die nu 8 jaar oud is, en in Nepal woont. We vinden het belangrijk dat meisjes over de hele wereld...
157 %
785 €
Opgehaald van: 
500 €

Schenkers van deze actie