4 originele manieren om geld in te zamelen

Altijd al jouw fondsenwervend talent op de proef willen stellen, maar heb je nog net dat extra duwtje nodig? Wil je je graag inzetten voor het goede doel, maar ben je nog op zoek naar die ene inzamelactie die helemaal bij je past? Dan ben je hier aan het juiste (online) adres! De voorbije jaren hebben we heel wat fantastische inzamelacties zien passeren op ons crowdfundingplatform Superplan. Hieronder hebben we enkele ludieke acties samengevat. Fondsen werven was nog nooit zo leuk!

 

1. Zet jouw baby in voor het goede doel

Lena, Marcel, Rube, Eloise, Wout, Anna, Poppy, Ella, Nand, Billy, Eli, Mia, Mirthe, Julia, Vincent, Marcel, Renée en Charlotte zijn allemaal Superplan-kinderen. Ze hebben met hun geboorte niet alleen hun ouders en familie blij gemaakt, maar wereldwijd ook honderden meisjes. Hoe ze dat deden? Hun trotse ouders besloten hun geboortelijst op Superplan te zetten en de projecten van Plan International België te steunen.

Dat er creatief met geboortes omgesprongen kan worden, bewezen Tine en Jonas. Zij lieten hun kind ‘plannen’. Ze daagden vrienden en familie uit om een gokje te wagen, gecombineerd met een gift. Er kon geraden worden naar het gewicht, de exacte geboortedatum en de naam van hun kindje. De winnende inzending kreeg een leuke prijs. Super origineel, toch?

 

2. Feesten voor meisjesrechten

Heb je binnenkort iets anders bijzonders te vieren? Een verjaardag, een kerstfeest of een huwelijk? Of wie weet, misschien hef je binnenkort het glas op een nieuwe job, je pensioen of een nieuwe woonst. Door te kiezen voor Superplan geef je dat belangrijk moment nog een extra dimensie. En tegelijk moet je niet piekeren over welke cadeaus te vragen en hoef je deze ook niet eindeloos te zitten uitpakken. Zet je feest op Superplan en nodig je familie en vrienden uit een gift te doen ten voordele van Plan International België.  Met Superplan is het feest voor jou, de cadeaus voor meisjes en jongens over de hele wereld.

 

3. Trek je sportschoenen aan voor Plan International

Om al die feesten te verteren, kan je een sportuitdaging aangaan. Laat je sponsoren via Superplan voor die extra motivatie op een regenachtige dag. Jos en Jan besloten om hun 100ste en 200ste marathon met ons te delen en zamelden samen met hun supporters €1717 in. Wat een prestatie! Op ons crowdfundingplatform is er ondertussen al voor honderden kilometers gelopen, voor 12 uur geklommen en voor vele honderden euro’s gefietst. Ben je eerder een wandelaar, een zwemmer, een petanquespeler, of wat dan ook? Voor elke actie is er plaats op Superplan. Leef je sportief uit en laat je sponsoren door familie en vrienden.

Klaar? 3,2,1 START! 

 

4. Toch liever iets anders?

Niet elke actie is in bovenstaande categorieën te plaatsen. En maar goed ook, anders zouden we fantastische acties zijn misgelopen. Zoals de originele en terugkerende actie van de Clouseau fans! Zij doneerden 1 jaar lang elke dag 1 euro. Ondanks er maar 365 dagen in een jaar zitten, slaagden ze erin om maar liefst € 2531 bij elkaar te rapen. Het ultieme bewijs dat vele kleintjes groot maken.

Myrthe en Thomas gingen voor een helemaal andere uitdaging en reden in een aftandse wagen van Londen naar Mongolië tijdens de Mongol Rally. Ze doorkruisten 17 verschillende landen waaronder Turkmenistan, Iran, Tajikistan enzovoort. Ze lieten hun bijzonder avontuur sponsoren en gaven de opbrengst aan Plan International Belgium. Bedankt Myrthe en Thomas!

 

Al deze acties tonen aan dat geen idee te gek is. Is jouw creativiteit niet in een hokje te stoppen? Laat je gaan en start vandaag nog jouw actie. Het allerbelangrijkste: doe het op jouw manier!  Toch nog meer inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op Superplan en ontdek de vele acties.