Extra fun: je steunt het goede doel!

Lijkt de zomervakantie eindeloos lang? Ben je op zoek naar een tof zomerproject? Misschien is dit hét moment om een leuke actie op te zetten voor het goede doel: een superplan! Bedenk een origineel plan, maak een actiepagina aan op www.superplan.be en ga aan de slag! Niet meteen een kant-en-klaar idee? We helpen je graag!

 

Idee 1: Sweet summer cookies

Cupcakes, koekjes, huisgemaakt snoepgoed: zoek recepten op, haal ingrediënten in huis en maak een waaier aan zoetigheid. Verpak ze in leuke zakjes met een handgeschreven kaartje aan. Leg ze in een mooie mand en verkoop ze op een plaats waar veel mensen zijn.

 

Idee 2: Open een eigen limonadestand

Lekker warm zomerweer? Verwen voorbijgangers met heerlijke limonade. Maak enkele verschillende soorten fruitdrankjes en vat post aan een kleurrijk versierd tafeltje. Verkoop je ijskoude limonade aan dankbare voorbijgangers.

 

Idee 3: Een echt buurtkrantje

Ga op ‘jacht’ gaat naar leuke verhalen, een geheim recept, grappige nieuwtjes, … door je buren of familieleden te interviewen. Bundel alle verhalen in een krantje. Vergeet niet om één stukje over je eigen superplan te schrijven. Succes met de verkoop!

 

Idee 4: Cinema Superplan

Slecht weer? Tijd voor een gezellige binnenactiviteit! Tover je huiskamer om tot een cinemazaaltje met stapels kussens. Maak een berg popcorn en voorzie drankjes. Nodig vrienden en buren uit voor een filmnamiddag en vraag een kleine bijdrage. Op die manier mag het altijd slecht weer zijn!

 

Idee 5: Een kraampje op het buurtfeest

Ben je goed in portretten tekenen? Kan je best leuk gezichten grimeren? Of kan je de toekomst voorspellen door handen te lezen? Zet een eigen kraampje op het buurtfeest en biedt je talent aan tegenover een bijdrage voor je Superplan. Pssst: je kan dit combineren met idee 1 of idee 2.

 

Idee 6: Vakantiechallenge!

Laat je uitdagen! Kan jij echt tien dagen in de tuin kamperen? Of vijf boeken lezen in één week? Of 100 kilometer fietsen in drie dagen? Yes you can! Tegenover elke uitdaging staat een bijdrage voor je Superplan. Hou iedereen op de hoogte via je pagina: post filmpjes en updates van hoe je je uitdaging beleeft.

 

Idee 7: Klusjes for change

Ben je graag actief bezig én help je graag mensen? Vraag dan rond in de buurt of iemand klusjes voor je heeft of bied je aan als babysitter. Dat de opbrengst naar Superplan gaat, vinden je buren vast top!

 

Geniet van je vakantie, en succes met je Superplan!

 

Meer info over de projecten die je Superplan kan steunen